Vuoden alku on ollut aika hektistä aikaa. Olen nähnyt liikaa elokuvia ja kirjoittanut vain muutamasta. Takana on jo kahdet festivaalit ja ensi viikonloppuna meno vain jatkuu. En tiedä onko tästä koskaan mitään hyötyä, mutta nähtyjen elokuvien listaaminen on miellyttävää puuhaa. Pysyy asiat ehkä paremmin muistissa. Joissain on kommentteja, toisissa vähemmän.

Martin Scorsese: The Aviator (2004)

Paul Verhoeven: Starship Troopers (1997)
Olen katsonut elokuvan vähintään kolmesti ostettuani dvd:n Anttilasta. Tässä on hyvin paljon asioita kohdallaan. Toistaiseksi levy on noussut viihdearvoasteikolla erittäin korkealle. Saatan myöhemmin jopa kirjoittaa tästä lisää.

Marc Caro, Jean-Pierre Jeunet: Delicatessen (1991)
Hämmentävän kaunis elokuva. En tiedä pidinkö tästä enemmän kuin Améliesta, mutta pidin paljon. Hienon hieno, suloinen elokuva - myös paikoin jännittävä, härski, julma ja surrealistinen.

Wes Anderson: Bottle Rocket (1996)
Andersonin esikoisohjauksessa ei ole juurikaan viitteitä Andersonin visuaalisistä kyvyistä tai yksityiskohtien kirjosta. Käsikirjoittajana ja ohjaajana Wes antaa kuitenkin Wilsonin veljesten meuhkata hallitusti parastaan ja nauruaNikita onkin riittämiin. On vaikea keksiä paljon pahaa sanottavaa. Suositellaan kevyeeseen darrakatseluun ja kuivan huumorin ystäville.
 
Luc Besson: Nikita (1990)
Positiivinen ylläri. Ysäri soundit ja vaatteet eivät paljon menoa haittaa, sillä tässä on juuri se actionin ja draaman sekoitus, jonka Besson hallitsee. Harmi, että rakastuessaan Jovovichiin herra menetti täysin elokuvalliset kykynsä

Takashi Miike: Fudoh (1996)

Quentin Tarantino: Kill Bill Vol. 1 (Japanese Version) (2003)

Arthur Crabtree: Horros of the Black Museum (1959)

Francois Truffaut: 400 kepposta (Les Quatre cents coups, 1959)


Tromsö International Film Festival:

---
Mike Leigh: Vera Drake (2004)
Leigh-setä oli paikalla puhumassa. Elokuva oli todella hyvä. Olen hieman hämmentynyt, että näinkin selvästi liberaalilla Britti-maalilla leimattu elokuva löysi tiensä Oscar-ehdokkaaksi.

Fridrik Thor Fridriksson: Niceland (2004)

Tang Poetry
Ala-arvoista halvalla tehtyä taidehaahuilua. Nukuin.

Alvaro Velarde: El Destino no tiene favoritos (2003)

Pablo Trapero: Familia rodante (2004)
---


Docpoint:

Peter von Bagh: Kreivi (1971)
Peter von Bagh: Pockpicket eli katkelmia helsinkiläisen porvarisnuoren elämästä
Alain Resnais: Nuit et brouillard (1955)
Chris Marker: La Jetée (1962)
Werner Herzog: The White Diamond (2004)
Peter Greenaway: Vertical Features Remake (1978)
Kevin Macdonald: Touching the Void (2003)